Isolatie Wildervank

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wildervank? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen als HR++ glas en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Wildervank. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van muren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wildervank-9648

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9648
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop ontdek jij de meest populaire manieren om jouw woning in Wildervank te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wildervank is voordeling (al vanaf € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €265, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, dekens, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Wildervank kost doorgaans €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Je profiteert van om en nabij €800, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog een aantal interessante oplossingen. Hierna praten we over de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wildervank (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of een bewuste gemeenschap? Woning Wildervank isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per jaar. Onderstaand check je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wildervank. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3900)
€715
(€6250)
€1230
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€200
(€1700)
€335
(€3000)
Spouwmuur€235
(€975)
€580
(€1950)
€820
(€3625)
HR++ glas€230
(€2700)
€265
(€3625)
€420
(€4625)
isolatie wildervank 9648

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Wildervank?

Waarom mijn woning in Wildervank isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en geeft een besparing van €260 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veendam

Via opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20% van de factuur kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wildervank een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.veendam.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veendam
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wildervank. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Wildervank wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wildervank voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Wildervank. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen