Isolatie Borgercompagnie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Borgercompagnie? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een investering zoals gevelisolatie of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Borgercompagnie. We zoomen in op vraagstukken over het dak isoleren en lambda waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-borgercompagnie-9631

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een optimaal binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9631
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand bekijk jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Borgercompagnie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Borgercompagnie is financieel toegankelijk (vanaf € 980 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen variëren rond €1950 en de besparing loopt op tot €200 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, dekens, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Borgercompagnie kost zo’n €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Je profiteert van zo’n €960 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zijn er nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Borgercompagnie (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Woning Borgercompagnie isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 op jaarbasis. Hierna vind je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Borgercompagnie. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3350)
€645
(€5300)
€1080
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€290
(€1800)
€390
(€3500)
Spouwmuur€265
(€1425)
€730
(€2350)
€940
(€3500)
HR++ glas€250
(€2650)
€275
(€3200)
€380
(€4625)
isolatie borgercompagnie 9631

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Borgercompagnie?

Waarom mijn woning in Borgercompagnie isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Eneco of Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en dat levert gemiddeld op €205, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Formido, Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Veendam

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Borgercompagnie een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.veendam.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veendam
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Borgercompagnie. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Borgercompagnie wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Borgercompagnie voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Borgercompagnie. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen