Isolatie Vijlen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vijlen? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Vijlen. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van platte dak en condensvorming. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vijlen-6294

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Duurzame investering
 • Weinig geluid in de woning
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6294
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de meest interessante methodes om jullie woning in Vijlen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vijlen is interessant (vanaf zo’n € 950 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vijlen kost doorgaans €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11000. Het voordeel is circa €750 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we verscheidene populaire vormen. In het volgende overzicht bespreken we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vijlen (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Woning Vijlen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2900 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Vijlen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4050)
€575
(€6000)
€1220
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€210
(€2600)
€310
(€3100)
Spouwmuur€395
(€1725)
€520
(€2450)
€940
(€3325)
HR++ glas€195
(€2300)
€285
(€4150)
€430
(€4475)
isolatie vijlen 6294

Plekken in de buurt:

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Vijlen?

Waarom mijn woning in Vijlen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000 en besparen tot €335 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Vaals

Door gebruik te maken van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Vijlen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.vaals.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vaals
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Vijlen. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Vijlen wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vijlen voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Vijlen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen