Isolatie Lemiers

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lemiers? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. isolatie van de garage of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Lemiers. Dit kan gaan om thema’s als de gevel isoleren en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lemiers-6295

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Meer stilte in huis
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6295
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind jij de interessantste stappen om een woning in Lemiers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lemiers is betaalbaar (vanaf zo’n € 960 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, dekens, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Lemiers kost gemiddeld €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Het rendement is pakweg €880 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we meerdere populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lemiers (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een duurzame maatschappij? Woning Lemiers isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 (jaarlijks). Op deze website vind je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Lemiers. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3400)
€815
(€7200)
€1210
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€275
(€1850)
€355
(€2900)
Spouwmuur€240
(€1725)
€420
(€2050)
€925
(€3075)
HR++ glas€245
(€2225)
€315
(€3625)
€400
(€5350)
isolatie lemiers 6295

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in Lemiers?

Waarom mijn woning in Lemiers isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis, Formido, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Vaals

Met hulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Lemiers een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.vaals.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vaals
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Lemiers. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Lemiers wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lemiers voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Lemiers. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen