Isolatie Volkel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Volkel? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Volkel. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de vliering en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-volkel-5408

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5408
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek je de meest populaire toepassingen om je woning in Volkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Volkel is interessant (vanaf ongeveer € 910 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn gemiddeld €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €260 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Volkel kost +/- €5000. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Het voordeel is ongeveer €790 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast bestaan er verscheidene populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Volkel (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Woning Volkel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2475 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar. Hierna ontdek je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Volkel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4250)
€875
(€6700)
€1220
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€240
(€2250)
€395
(€2850)
Spouwmuur€245
(€875)
€590
(€2275)
€860
(€3225)
HR++ glas€220
(€2825)
€310
(€3375)
€450
(€4800)
isolatie volkel 5408

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Volkel?

Waarom mijn woning in Volkel isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €200 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder vind je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Formido, Gamma, Hornbach, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Uden

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Volkel een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.uden.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Uden
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Volkel. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Volkel wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Volkel voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Volkel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen