Isolatie Odiliapeel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Odiliapeel? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering zoals de spouwmuur isoleren of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Odiliapeel. Dit kan gaan om topics als isolerende kozijnen en deuren en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-odiliapeel-5409

 • Besparen op energienota
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Snel te plaatsen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5409
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind jij de populairste werkzaamheden om je woning in Odiliapeel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Odiliapeel is interessant (vanaf € 730 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €2000 en de winst ligt rond de €230, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Odiliapeel kost plusminus €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11500. Het voordeel is pakweg €790 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we nog enkele rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Odiliapeel (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Odiliapeel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Odiliapeel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3150)
€595
(€7050)
€1250
(€9500)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€230
(€1950)
€380
(€2850)
Spouwmuur€280
(€1500)
€620
(€2750)
€810
(€3325)
HR++ glas€220
(€2000)
€325
(€4200)
€445
(€4575)
isolatie odiliapeel 5409

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Odiliapeel?

Waarom mijn woning in Odiliapeel isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en geeft een besparing van €285 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Uden

Dankzij een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Odiliapeel een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.uden.nl voor de status in februari 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Uden
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Odiliapeel. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Odiliapeel wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Odiliapeel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Odiliapeel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen