Isolatie Berkel-Enschot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Berkel-Enschot? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de vloer of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl lees je belangrijke informatie over isolatie Berkel-Enschot. We staan stil bij thema’s als de buitengevel isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-berkel-enschot-5057

 • De energienota gaat omlaag
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5057
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Berkel-Enschot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Berkel-Enschot kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 880 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €230 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1700 en het resultaat is zo’n €260 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, steenwol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Berkel-Enschot kost gemiddeld €5300. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11800. Het rendement is circa €900, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we verschillende populaire alternatieven. In de volgende paragraaf beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Berkel-Enschot (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en ook een energiezuinige gemeenschap? Woning Berkel-Enschot isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de totale kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Berkel-Enschot. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€605
(€6500)
€1120
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€190
(€1600)
€380
(€2950)
Spouwmuur€205
(€1200)
€510
(€2400)
€805
(€3050)
HR++ glas€230
(€2900)
€260
(€3525)
€425
(€4850)
isolatie berkel-enschot 5057

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Berkel-Enschot?

Waarom mijn woning in Berkel-Enschot isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975 en dat levert gemiddeld op €260 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Formido, Karwei, Multimate, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tilburg

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg een kwart van de offerte kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Berkel-Enschot een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tilburg.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Tilburg
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Berkel-Enschot. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Via de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Berkel-Enschot wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Berkel-Enschot voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Berkel-Enschot. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een gezond wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen