Isolatie Udenhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Udenhout? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel als de buitengevel isoleren of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Udenhout. Denk aan vraagstukken over de bodem isoleren en ventilatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-udenhout-5071

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Weinig geluid in de woning
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5071
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref je de populairste manieren om jullie woning in Udenhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Udenhout is betaalbaar (ongeveer € 780 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Udenhout kost ongeveer €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €990. Het rendement is al snel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11400. Het rendement is circa €760, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er meerdere aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Udenhout (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Udenhout isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Udenhout. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€645
(€7050)
€1200
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€290
(€2600)
€330
(€2700)
Spouwmuur€285
(€1200)
€710
(€2450)
€855
(€3575)
HR++ glas€230
(€2525)
€280
(€3325)
€410
(€5100)
isolatie udenhout 5071

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Udenhout?

Waarom mijn woning in Udenhout isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000, waarbij u een besparing realiseert van €235, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tilburg

Mede door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Udenhout extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tilburg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tilburg
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Udenhout. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Udenhout wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Udenhout voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Udenhout. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen