Isolatie Kerk Avezaath

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kerk Avezaath? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals tussenwanden isoleren en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie Kerk Avezaath. We staan stil bij items als isolatie van buitenmuren en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-kerk-avezaath-4017

 • Investering snel terugverdiend
 • Einde van vochtproblemen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder ongedierte
 • Beter energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4017
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de populairste stappen om een woning in Kerk Avezaath te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kerk Avezaath kan zeer goedkoop (al vanaf € 940 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €195 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen fluctueren rond de €1750 en de potentiële besparing ligt op €285 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kerk Avezaath kost ongeveer €4750. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. De besparing loopt op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Dit levert op grofweg €980 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Kerk Avezaath (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Woning Kerk Avezaath isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. Dat komt neer op €1450 per jaar. Onderstaand bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Kerk Avezaath. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€585
(€6200)
€1230
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€225
(€2650)
€390
(€3250)
Spouwmuur€320
(€1350)
€460
(€2450)
€820
(€3475)
HR++ glas€250
(€2600)
€295
(€4000)
€430
(€4950)
isolatie kerk-avezaath 4017

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Kerk Avezaath?

Waarom mijn woning in Kerk Avezaath isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650 en geeft een besparing van €350 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je meer info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Formido, Gamma, Hubo, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tiel

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15% van de kosten krijg je weer terug.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Kerk Avezaath een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tiel.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tiel
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Kerk Avezaath. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Kerk Avezaath wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kerk Avezaath voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Kerk Avezaath. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen