Isolatie Zennewijnen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zennewijnen? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je waardevolle informatie over isolatie Zennewijnen. We zoomen in op items als dakisolatie en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zennewijnen-4062

 • Forse besparing mogelijk
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Minder storende geluiden
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4062
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Zennewijnen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zennewijnen kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 910 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1900 en de besparing loopt op tot €255 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zennewijnen kost doorgaans €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1170. De potentiële besparing ligt op €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11500. Je profiteert van plusminus €850, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0noemen we nog meer alternatieve vormen. In de volgende paragraaf praten we over de populairste vormen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zennewijnen (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Woning Zennewijnen isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Zennewijnen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€835
(€6600)
€1140
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€285
(€1950)
€340
(€3150)
Spouwmuur€255
(€1325)
€560
(€2200)
€935
(€3350)
HR++ glas€250
(€2400)
€310
(€3175)
€420
(€4700)
isolatie zennewijnen 4062

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zennewijnen?

Waarom mijn woning in Zennewijnen isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €350, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Multimate, Gamma, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Tiel

Mede door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Zennewijnen een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.tiel.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tiel
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zennewijnen. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Zennewijnen wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zennewijnen voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Zennewijnen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen