Isolatie Strijensas

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Strijensas? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Strijensas. Je leest uitvoerig over thema’s als tochtbanden en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-strijensas-3292

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3292
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje zie je de interessantste werkzaamheden om een woning in Strijensas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Strijensas kan zeer goedkoop (vanaf € 740 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1775 en de besparing loopt op tot €200 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Strijensas kost zo’n €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13200. Het rendement is pakweg €860, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog meer vaak toegepaste alternatieven. Hieronder bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Strijensas (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Woning Strijensas isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Strijensas. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3750)
€845
(€6950)
€980
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€210
(€2250)
€320
(€3450)
Spouwmuur€325
(€1575)
€600
(€1925)
€920
(€3100)
HR++ glas€230
(€2250)
€300
(€3175)
€360
(€5125)
isolatie strijensas 3292

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Strijensas?

Waarom mijn woning in Strijensas isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225, dat betekent een winst van 320 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website vind je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Formido, Karwei, Gamma, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Strijen

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Strijensas een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.strijen.nl voor opties in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Strijen
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Strijensas. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Strijensas wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Strijensas voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Strijensas. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen