Isolatie Mookhoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Mookhoek? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Mookhoek. Denk aan items als dakkapel isoleren en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-mookhoek-3293

 • Forse besparing mogelijk
 • Controle over de temperatuur
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Reductie geluid
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3293
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Mookhoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mookhoek is financieel toegankelijk beginnend bij € 960 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1700 en het resultaat is zo’n €260, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Mookhoek kost om en nabij de €5900. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11200. Het voordeel is pakweg €940, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Mookhoek (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende samenleving? Woning Mookhoek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 op jaarbasis. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Mookhoek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€585
(€5950)
€970
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€240
(€2050)
€365
(€2850)
Spouwmuur€210
(€1425)
€690
(€2775)
€790
(€3650)
HR++ glas€220
(€1875)
€320
(€3375)
€450
(€4875)
isolatie mookhoek 3293

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Mookhoek?

Waarom mijn woning in Mookhoek isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Strijen

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Mookhoek een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.strijen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Strijen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Mookhoek. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Mookhoek wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Mookhoek voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Mookhoek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen