Isolatie Bovenkarspel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bovenkarspel? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van binnenmuren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Bovenkarspel. Je kunt denken aan thema’s als isolerende deuren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bovenkarspel-1611

 • Lagere energienota
 • Minder last van vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1611
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind jij de meest populaire manieren om een woning in Bovenkarspel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bovenkarspel kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 760 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €210 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, glaswol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bovenkarspel kost je zo’n €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Het rendement is al snel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Daarmee bespaar je ongeveer €990 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er nog meer populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Bovenkarspel (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Bovenkarspel isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Bovenkarspel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4250)
€845
(€6950)
€1200
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€180
(€1800)
€390
(€2850)
Spouwmuur€325
(€850)
€460
(€2100)
€940
(€3400)
HR++ glas€235
(€2225)
€315
(€3600)
€380
(€4800)
isolatie bovenkarspel 1611

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Bovenkarspel?

Waarom mijn woning in Bovenkarspel isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225, dat betekent een winst van 345 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Formido, Multimate, Hornbach, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stede Broec

Met hulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Bovenkarspel extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.stedebroec.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Stede Broec
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Bovenkarspel. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Bovenkarspel wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Bovenkarspel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Bovenkarspel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen