Isolatie Lutjebroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lutjebroek? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van enkele acties als bijv. spouwmuren isoleren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je handige informatie over isolatie Lutjebroek. Denk aan zaken als isolerende raambekleding en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-lutjebroek-1616

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Groene investering
 • Meer stilte in huis
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf tref je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Lutjebroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lutjebroek is financieel toegankelijk (plusminus € 960 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €250 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €265 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lutjebroek kost je zo’n €4750. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1000. Het rendement is al snel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11700. Het voordeel is ong. €870 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast onderscheiden we nog meer alternatieve oplossingen. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Lutjebroek (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Lutjebroek isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 (jaarlijks). Hierna berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lutjebroek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3400)
€735
(€4950)
€1240
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€255
(€2350)
€315
(€2850)
Spouwmuur€195
(€975)
€470
(€2700)
€850
(€3275)
HR++ glas€200
(€2600)
€320
(€3200)
€415
(€5300)
isolatie lutjebroek 1616

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Lutjebroek?

Waarom mijn woning in Lutjebroek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075 en dat bespaart tot €285, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Multimate, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stede Broec

Met behulp van een subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Lutjebroek een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.stedebroec.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stede Broec
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Lutjebroek. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Lutjebroek wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lutjebroek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Lutjebroek. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een warm en comfortabel huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen