Isolatie Swalmen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Swalmen? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met enkele acties als bijv. dakisolatie of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je bruikbare informatie over isolatie Swalmen. Je komt meer te weten over thema’s als tochtprofielen en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-swalmen-6070

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • Minder uitstoot van CO2
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6070
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk je de populairste onderdelen om je woning in Swalmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Swalmen is betaalbaar (ongeveer € 750 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1975 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Swalmen kost gemiddeld €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1000. De potentiële besparing ligt op €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11200. Je profiteert van zo’n €780 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele rendabele oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Swalmen (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning Swalmen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De besparing komt neer op €1350 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Swalmen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€775
(€6850)
€1250
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€260
(€2050)
€355
(€3600)
Spouwmuur€190
(€925)
€620
(€2725)
€830
(€3675)
HR++ glas€195
(€2875)
€265
(€3625)
€440
(€4675)
isolatie swalmen 6070

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Swalmen?

Waarom mijn woning in Swalmen isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125, dat betekent een winst van 200, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Karwei, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roermond

Met hulp van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg een kwart van de offerte mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Swalmen een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.roermond.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roermond
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Swalmen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Swalmen wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Swalmen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Swalmen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen