Isolatie Herten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Herten? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de garage en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Herten. Je komt meer te weten over topics als buitenmuren isoleren en energiebespaarlening. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-herten-6049

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6049
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina zie je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Herten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Herten is voordeling (rond de € 880 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €270 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €200 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Herten kost om en nabij de €4700. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Daarmee bespaar je plusminus €960, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zien we allerlei alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Herten (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende wereld? Woning Herten isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. Dat is dus al gauw €1425 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Herten. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3900)
€795
(€5500)
€1090
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€255
(€2000)
€395
(€3300)
Spouwmuur€270
(€1300)
€590
(€2800)
€795
(€3200)
HR++ glas€195
(€2500)
€260
(€3125)
€420
(€5125)
isolatie herten 6049

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Herten?

Waarom mijn woning in Herten isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Budget Energie of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100 en besparen tot €245 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hubo, Hornbach, Karwei, Multimate, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Roermond

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Herten een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.roermond.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Roermond
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Herten. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. ons stappenplan kom je met een isolatieplan Herten wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Herten voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Herten. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangename leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen