Isolatie Holten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Holten? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals spouwmuurisolatie en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Holten. Denk aan topics als de schuur isoleren en condensvorming. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-holten-7451

 • Supersnel terugverdient
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7451
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand lees jij de interessantste onderdelen om een woning in Holten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Holten is aantrekkelijk beginnend bij € 920 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1850 en de besparing loopt op tot €235 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Holten kost doorgaans €5300. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het rendement is al snel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het rendement is plusminus €790 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere interessante vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Holten (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Woning Holten isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Holten. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€595
(€6250)
€1230
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€215
(€1650)
€355
(€2900)
Spouwmuur€250
(€1225)
€730
(€2550)
€795
(€3575)
HR++ glas€220
(€2800)
€275
(€3175)
€400
(€4725)
isolatie holten 7451

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Holten?

Waarom mijn woning in Holten isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice en NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250 en besparen tot €255 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan check je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende klussen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna check je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Multimate, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rijssen-Holten

Met behulp van subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Holten een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rijssen-holten.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rijssen-Holten
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Holten. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Holten wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Holten voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Holten. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam warm huis en bespaart veel energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen