Isolatie Rijssen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rijssen? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen als bijv. triple glas of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Rijssen. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals tochtbanden en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-rijssen-7461

 • Lagere maandlasten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Houdt geluid tegen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref jij de populairste toepassingen om jullie woning in Rijssen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rijssen kan erg voordelig (om en nabij de € 930 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rijssen kost plusminus €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1030. De potentiële besparing ligt op €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Dit levert op ongeveer €750 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we verscheidene interessante oplossingen. Hierna bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Rijssen (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een groenere samenleving? Woning Rijssen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 op jaarbasis. Op deze website tref je de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Rijssen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€855
(€6500)
€1220
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€185
(€1900)
€335
(€3600)
Spouwmuur€310
(€1150)
€510
(€2200)
€780
(€3250)
HR++ glas€230
(€1875)
€340
(€3225)
€415
(€4550)
isolatie rijssen 7461

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Rijssen?

Waarom mijn woning in Rijssen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en besparen tot €220 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Formido, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Rijssen-Holten

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Rijssen een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rijssen-holten.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rijssen-Holten
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Rijssen. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Rijssen wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Rijssen voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Rijssen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen