Isolatie Oude Pekela

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oude Pekela? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering zoals bijvoorbeeld dubbel glas en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hieronder lees je diverse informatie over isolatie Oude Pekela. We bespreken items als vloerisolatie en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-oude-pekela-9665

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Stiller in de woning
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk jij de meest populaire onderdelen om een woning in Oude Pekela te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oude Pekela is financieel toegankelijk (al vanaf € 880 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1825 en het bespaart circa €250, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oude Pekela kost zo’n €4950. Doe je het zelf? Dan kost het circa €960. De potentiële besparing ligt op €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11200. De winst is grofweg €900 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene alternatieve werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oude Pekela (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een energiezuinige maatschappij? Woning Oude Pekela isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. Dat komt neer op €1150 p/jaar. Op deze website ontdek je de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oude Pekela. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3200)
€605
(€7100)
€1170
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€215
(€2500)
€330
(€3000)
Spouwmuur€190
(€1000)
€670
(€2175)
€890
(€3550)
HR++ glas€235
(€2475)
€340
(€3425)
€370
(€4525)
isolatie oude-pekela 9665

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oude Pekela?

Waarom mijn woning in Oude Pekela isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en dat bespaart tot €275, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, Formido, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Pekela

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 25 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Oude Pekela een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.pekela.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Pekela
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oude Pekela. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Oude Pekela wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oude Pekela voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Oude Pekela. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen