Isolatie Nieuwe Pekela

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuwe Pekela? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een investering als plat dak isoleren of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Nieuwe Pekela. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nieuwe-pekela-9663

 • Besparen op energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9663
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind jij de populairste acties om je woning in Nieuwe Pekela te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nieuwe Pekela is goedkoop (vanaf zo’n € 750 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €205 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, icynene, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuwe Pekela kost plusminus €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Je profiteert van grofweg €830 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verschillende populaire oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuwe Pekela (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Nieuwe Pekela isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwe Pekela. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3400)
€585
(€4650)
€1090
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€265
(€2250)
€380
(€3400)
Spouwmuur€220
(€750)
€670
(€2150)
€805
(€3525)
HR++ glas€230
(€2075)
€285
(€3475)
€370
(€5275)
isolatie nieuwe-pekela 9663

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nieuwe Pekela?

Waarom mijn woning in Nieuwe Pekela isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550 en dat levert gemiddeld op €325 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hierna lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Formido, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Pekela

Door de ondersteuning van subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Nieuwe Pekela een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.pekela.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Pekela
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nieuwe Pekela. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Nieuwe Pekela wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Nieuwe Pekela voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Nieuwe Pekela. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen