Isolatie Amsterdam-Duivendrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Amsterdam-Duivendrecht? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Amsterdam-Duivendrecht. We bespreken onderwerpen als isolatie van verwarmingsbuizen en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-amsterdam-duivendrecht-1114

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Controle over de temperatuur
 • Minder CO-2 belasting
 • Weinig last van geluid
 • Beter energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1114
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check jij de populairste stappen om jouw woning in Amsterdam-Duivendrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Amsterdam-Duivendrecht is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 720 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €275, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Amsterdam-Duivendrecht kost om en nabij de €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Dit levert op circa €810 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we meerdere vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Amsterdam-Duivendrecht (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Amsterdam-Duivendrecht isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. Dat is dus al gauw €1375 per jaar. Onderstaand komen we met de kosten (bij benadering) in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Amsterdam-Duivendrecht. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3900)
€695
(€5500)
€1000
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€285
(€2600)
€365
(€3550)
Spouwmuur€230
(€875)
€620
(€2125)
€875
(€3625)
HR++ glas€190
(€2100)
€330
(€4075)
€450
(€4550)
isolatie amsterdam-duivendrecht 1114

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Amsterdam-Duivendrecht?

Waarom mijn woning in Amsterdam-Duivendrecht isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825, dat betekent een winst van 250 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Karwei, Formido, Praxis, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ouder-Amstel

Dankzij opties voor subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Amsterdam-Duivendrecht een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.ouder-amstel.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Ouder-Amstel
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Amsterdam-Duivendrecht. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Amsterdam-Duivendrecht wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Amsterdam-Duivendrecht voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Amsterdam-Duivendrecht. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen