Isolatie Duivendrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Duivendrecht? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals isolatie van de garage of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Duivendrecht. Dit kan gaan om items als dubbel glas en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-duivendrecht-1115

 • Hoog rendement
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1115
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje vind jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Duivendrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Duivendrecht is aantrekkelijk beginnend bij € 790 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €205 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Duivendrecht kost ongeveer €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Hiermee bespaar je om en nabij €770 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verscheidene populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Duivendrecht (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een energiebewuste gemeenschap? Woning Duivendrecht isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Duivendrecht. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3400)
€875
(€5850)
€940
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€275
(€1850)
€305
(€3050)
Spouwmuur€255
(€800)
€450
(€2275)
€835
(€3525)
HR++ glas€200
(€2625)
€285
(€4100)
€420
(€5225)
isolatie duivendrecht 1115

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Duivendrecht?

Waarom mijn woning in Duivendrecht isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Nuon, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en geeft een besparing van €330 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ouder-Amstel

Door subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Duivendrecht een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ouder-amstel.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ouder-Amstel
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Duivendrecht. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? D.m.v. de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Duivendrecht wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Duivendrecht voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Duivendrecht. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen