Isolatie De Weere

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in De Weere? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de bodem isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je uiteenlopende informatie over isolatie De Weere. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en minerale wol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-de-weere-1662

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1662
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check jij de populairste manieren om je woning in De Weere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Weere is voordeling (vanaf zo’n € 920 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1925 en je bespaart al snel €200 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in De Weere kost +/- €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12400. Het rendement is om en nabij €990 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in De Weere (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een CO-2 reducerende toekomst? Woning De Weere isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in De Weere. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€735
(€6200)
€940
(€9750)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€180
(€1550)
€375
(€3300)
Spouwmuur€370
(€1475)
€590
(€2400)
€785
(€3325)
HR++ glas€250
(€2225)
€330
(€4200)
€440
(€4675)
isolatie de-weere 1662

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in De Weere?

Waarom mijn woning in De Weere isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Delta en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en besparen tot €315, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website tref je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Karwei, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Opmeer

Met behulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 25% van de onkosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in De Weere een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opmeer.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Opmeer
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in De Weere. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan De Weere wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in De Weere voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in De Weere. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen