Isolatie Spanbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Spanbroek? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen zoals muren isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je uiteenlopende informatie over isolatie Spanbroek. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de zolder en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-spanbroek-1715

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1715
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de meest rendabele stappen om een woning in Spanbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Spanbroek kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 930 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1675 en het resultaat is zo’n €200 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, folie, icynene, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Spanbroek kost zo’n €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Dit levert op zo’n €860 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we diverse aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Spanbroek (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame maatschappij? Woning Spanbroek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per 12 maanden. Op deze website check je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Spanbroek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3150)
€635
(€5600)
€1120
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€210
(€2350)
€385
(€2750)
Spouwmuur€225
(€1375)
€440
(€2000)
€780
(€3500)
HR++ glas€210
(€1950)
€305
(€3025)
€350
(€4600)
isolatie spanbroek 1715

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Spanbroek?

Waarom mijn woning in Spanbroek isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Eneco en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Multimate, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Opmeer

Via opties voor subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Spanbroek een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.opmeer.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Opmeer
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Spanbroek. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Spanbroek wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Spanbroek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Spanbroek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen