Isolatie Nijkerkerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nijkerkerveen? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de garage en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Nijkerkerveen. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van muren en koudebruggen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nijkerkerveen-3871

 • Besparen op energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Zet het milieu op 1
 • Minder geluidsoverlast
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest toegepaste manieren om een woning in Nijkerkerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nijkerkerveen is financieel toegankelijk (rond de € 940 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1775 en de besparing loopt op tot €230 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol, icynene, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nijkerkerveen kost je zo’n €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €950. De besparing loopt op tot €740 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. De winst is pakweg €750, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nijkerkerveen (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Woning Nijkerkerveen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. Dat komt neer op €1150 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nijkerkerveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4050)
€605
(€7050)
€1110
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€230
(€2450)
€320
(€3150)
Spouwmuur€270
(€1325)
€600
(€2625)
€845
(€3650)
HR++ glas€230
(€2950)
€275
(€3725)
€375
(€5300)
isolatie nijkerkerveen 3871

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Nijkerkerveen?

Waarom mijn woning in Nijkerkerveen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3725 en besparen tot €215 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Nijkerk

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Nijkerkerveen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nijkerk.eu/ voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nijkerk
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nijkerkerveen. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Nijkerkerveen wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nijkerkerveen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Nijkerkerveen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen