Isolatie Hoevelaken

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hoevelaken? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties als de spouwmuur isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Hoevelaken. Je leest uitvoerig over items als radiatorfolie en steenwol. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hoevelaken-3871

 • De energienota gaat omlaag
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de meest rendabele stappen om jouw woning in Hoevelaken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoevelaken kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 760 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €215 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, dekens, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Hoevelaken kost om en nabij de €4600. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12100. Het voordeel is grofweg €840 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook kennen we diverse interessante werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hoevelaken (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame maatschappij? Woning Hoevelaken isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2550 m3. Dat is dus al gauw €1025 per 12 maanden. Hieronder vind je de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Hoevelaken. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3300)
€775
(€6250)
€1120
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€260
(€2300)
€310
(€2700)
Spouwmuur€310
(€1650)
€510
(€2800)
€840
(€3375)
HR++ glas€215
(€2025)
€270
(€3700)
€360
(€5250)
isolatie hoevelaken 3871

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hoevelaken?

Waarom mijn woning in Hoevelaken isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025, dat betekent een winst van 260 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Formido, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nijkerk

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20% van de offerte mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Hoevelaken een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nijkerk.eu/ voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nijkerk
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hoevelaken. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met ons stappenplan kom je met een isolatieplan Hoevelaken wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hoevelaken voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hoevelaken. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen