Isolatie Schipluiden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Schipluiden? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Schipluiden. Je leest uitvoerig over vraagstukken over de spouwmuur isoleren en PIR isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-schipluiden-2636

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder uitstoot van CO2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna achterhaal je de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Schipluiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Schipluiden is interessant (ongeveer € 790 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €185 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Schipluiden kost gemiddeld €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12100. Dit levert op om en nabij €870 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog meer interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schipluiden (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiebewuste wereld? Woning Schipluiden isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Schipluiden. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4300)
€715
(€4750)
€1190
(€8850)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€170
(€1850)
€400
(€3000)
Spouwmuur€305
(€1250)
€540
(€2750)
€880
(€3350)
HR++ glas€210
(€2575)
€315
(€3150)
€375
(€5000)
isolatie schipluiden 2636

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Schipluiden?

Waarom mijn woning in Schipluiden isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, dat betekent een winst van 265 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Midden-Delfland

Door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Schipluiden een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.middendelfland.nl voor de status in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Delfland
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Schipluiden. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Schipluiden wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Schipluiden voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Schipluiden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen