Isolatie Maasland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Maasland? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Maasland. We gaan aan de slag met items als radiatorfolie plaatsen en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-maasland-3155

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode3155
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Maasland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maasland kan erg voordelig (al vanaf +/- € 930 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Maasland kost je zo’n €4450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. De besparing loopt op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13200. Hiermee bespaar je grofweg €860 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we verschillende mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Maasland (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning Maasland isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Maasland. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3700)
€785
(€7350)
€1170
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€250
(€2450)
€365
(€3600)
Spouwmuur€365
(€1750)
€470
(€2450)
€925
(€3125)
HR++ glas€210
(€2375)
€280
(€3100)
€370
(€5325)
isolatie maasland 3155

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over de isolatiespecialist in Maasland?

Waarom mijn woning in Maasland isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en besparen tot €350 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Delfland

Door te profiteren van een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Maasland een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendelfland.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Delfland
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Maasland. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Maasland wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Maasland voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Maasland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen