Isolatie Nieuw- en Sint Joosland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuw- en Sint Joosland? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals de spouwmuur isoleren en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Nieuw- en Sint Joosland. Denk aan zaken als buisisolatie en spuitisolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nieuw--en-sint-joosland-4341

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina check jij de interessantste toepassingen om je woning in Nieuw- en Sint Joosland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuw- en Sint Joosland is betaalbaar (ongeveer € 770 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuw- en Sint Joosland kost zo’n €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Hiermee bespaar je grofweg €990 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook bestaan er meerdere mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuw- en Sint Joosland (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste toekomst? Woning Nieuw- en Sint Joosland isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. Dat komt neer op €800 per jaar. Op deze pagina calculeren we de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuw- en Sint Joosland. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3900)
€655
(€4950)
€980
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€280
(€2000)
€385
(€3100)
Spouwmuur€185
(€1025)
€720
(€2675)
€915
(€3525)
HR++ glas€200
(€2725)
€295
(€3050)
€430
(€4600)
isolatie nieuw--en-sint-joosland 4341

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Nieuw- en Sint Joosland?

Waarom mijn woning in Nieuw- en Sint Joosland isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Delta of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, dat betekent een winst van 320 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide klussen als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Formido, Hubo, Multimate, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Middelburg

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Nieuw- en Sint Joosland een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.middelburg.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Middelburg
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuw- en Sint Joosland. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door middel van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nieuw- en Sint Joosland wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Nieuw- en Sint Joosland voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Nieuw- en Sint Joosland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen