Isolatie Arnemuiden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Arnemuiden? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de garage isoleren en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Arnemuiden. We zoomen in op onderwerpen als de schuur isoleren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-arnemuiden-4341

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Brandbeschermend
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf lees jij de populairste manieren om jouw woning in Arnemuiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Arnemuiden kan erg voordelig (vanaf € 770 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €270 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1600 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Arnemuiden kost +/- €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. De besparing loopt op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Het voordeel is circa €780 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook kennen we verscheidene alternatieve mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Arnemuiden (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Arnemuiden isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Arnemuiden. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3150)
€705
(€6000)
€1200
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€170
(€2600)
€330
(€3450)
Spouwmuur€180
(€1450)
€740
(€2650)
€945
(€3675)
HR++ glas€250
(€2500)
€335
(€3250)
€440
(€5175)
isolatie arnemuiden 4341

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Arnemuiden?

Waarom mijn woning in Arnemuiden isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent of Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en besparen tot €305 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Middelburg

Dankzij een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 15 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Arnemuiden een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middelburg.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Middelburg
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Arnemuiden. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Arnemuiden wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Arnemuiden voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Arnemuiden. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen