Isolatie Voorburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Voorburg? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de kruipruimte of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Voorburg. We zoomen in op onderwerpen als plat dak isoleren en de groene lening. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-voorburg-2271

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Ook akoestische isolatie
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de interessantste manieren om jullie woning in Voorburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Voorburg is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 910 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €230 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1850 en je bespaart al snel €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, steenwol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Voorburg kost je zo’n €4500. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. Je profiteert van om en nabij €890 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we diverse populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Voorburg (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en ook een duurzame toekomst? Woning Voorburg isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. Dat is dus al gauw €1200 (jaarlijks). Hieronder vind je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Voorburg. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€785
(€6000)
€1090
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€270
(€1650)
€395
(€3100)
Spouwmuur€180
(€1125)
€470
(€2350)
€910
(€3600)
HR++ glas€195
(€2225)
€335
(€3225)
€385
(€4950)
isolatie voorburg 2271

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Voorburg?

Waarom mijn woning in Voorburg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en dat bespaart tot €230 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Formido, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leidschendam-Voorburg

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Voorburg een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leidschendam-voorburg.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leidschendam-Voorburg
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Voorburg. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Voorburg wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Voorburg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Voorburg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen