Isolatie Leidschendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Leidschendam? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen als muren isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Leidschendam. Dit kan gaan om thema’s als bodemisolatie en isolatieplan. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-leidschendam-2261

 • Lagere stookkosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2261
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf lees jij de interessantste manieren om jouw woning in Leidschendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Leidschendam is goedkoop (vanaf plusminus € 900 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €200 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, steenwol, folie, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Leidschendam kost gemiddeld €4450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11100. Hiermee bespaar je zo’n €910, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog een aantal populaire uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Leidschendam (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Woning Leidschendam isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Leidschendam. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€595
(€4950)
€1170
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€255
(€1950)
€330
(€3350)
Spouwmuur€400
(€1575)
€570
(€2050)
€815
(€3625)
HR++ glas€235
(€1925)
€275
(€4275)
€440
(€4775)
isolatie leidschendam 2261

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Leidschendam?

Waarom mijn woning in Leidschendam isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000, dat betekent een winst van 350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Leidschendam-Voorburg

Door gebruik te maken van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 25 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Leidschendam een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leidschendam-voorburg.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leidschendam-Voorburg
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Leidschendam. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Leidschendam wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Leidschendam voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Leidschendam. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen