Isolatie Purmerland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Purmerland? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van binnenmuren en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Purmerland. Dit kan gaan om thema’s als de schuur isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-purmerland-1451

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1451
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna tref jij de interessantste manieren om een woning in Purmerland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Purmerland is betaalbaar (plusminus € 800 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1825 en het resultaat is zo’n €215 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Purmerland kost je zo’n €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. De potentiële besparing ligt op €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Dit levert op ong. €840 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we diverse aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Purmerland (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Purmerland isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Purmerland. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4100)
€645
(€5750)
€940
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€200
(€2150)
€340
(€2950)
Spouwmuur€310
(€875)
€510
(€2075)
€780
(€3175)
HR++ glas€250
(€2475)
€335
(€4250)
€380
(€5075)
isolatie purmerland 1451

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Purmerland?

Waarom mijn woning in Purmerland isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €310 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Landsmeer

Mede door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Purmerland een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.landsmeer.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Landsmeer
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Purmerland. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Purmerland wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Purmerland voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Purmerland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen