Isolatie Den Ilp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Den Ilp? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Den Ilp. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-den-ilp-1127

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1127
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek jij de meest interessante onderdelen om je woning in Den Ilp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Den Ilp is voordeling (ongeveer € 820 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen fluctueren rond de €2000 en je bespaart al snel €185 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Den Ilp kost om en nabij de €5800. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12000. De winst is om en nabij €790, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Den Ilp (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Woning Den Ilp isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. Dat is dus al gauw €1225 per jaar. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Den Ilp. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4250)
€805
(€6050)
€910
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€295
(€1550)
€380
(€2900)
Spouwmuur€340
(€925)
€490
(€1975)
€850
(€3575)
HR++ glas€230
(€2550)
€280
(€3600)
€385
(€5100)
isolatie den-ilp 1127

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Den Ilp?

Waarom mijn woning in Den Ilp isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900, waarbij u een besparing realiseert van €295, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Landsmeer

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Den Ilp een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.landsmeer.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Landsmeer
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Den Ilp. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Den Ilp wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Den Ilp voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Den Ilp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen