Isolatie Rijnsburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Rijnsburg? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van de spouw en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Rijnsburg. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de garage en U-waarde. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-rijnsburg-2231

 • Snel terugverdiend
 • Bescherm tegen vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2231
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje ontdek jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Rijnsburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijnsburg is voordeling beginnend bij € 870 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €275 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €1950 en de winst ligt rond de €235 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rijnsburg kost om en nabij de €5600. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. De winst is pakweg €760 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse mogelijke vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Rijnsburg (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning Rijnsburg isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Rijnsburg. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3100)
€585
(€4850)
€1120
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€260
(€2450)
€325
(€3150)
Spouwmuur€240
(€1725)
€740
(€2250)
€945
(€3100)
HR++ glas€245
(€2775)
€280
(€3250)
€430
(€5000)
isolatie rijnsburg 2231

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Rijnsburg?

Waarom mijn woning in Rijnsburg isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie of Nuon, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Formido, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Katwijk

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Rijnsburg een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.katwijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Katwijk
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rijnsburg. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Rijnsburg wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Rijnsburg voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Rijnsburg. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen