Isolatie Valkenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Valkenburg? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als bodemisolatie en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Valkenburg. Denk aan zaken als je dak isoleren en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-valkenburg-6300

 • Lagere maandlasten
 • Meer controle in de woning
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Je kunt veel zelf doen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode6300
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind je de meest populaire methodes om je woning in Valkenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Valkenburg kan erg voordelig (rond de € 900 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1975 en het resultaat is zo’n €255 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Valkenburg kost je zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. De besparing loopt op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Daarmee bespaar je circa €780 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verschillende alternatieve opties. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Valkenburg (februari 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Woning Valkenburg isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 per 12 maanden. Hieronder check je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Valkenburg. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3050)
€855
(€4550)
€990
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€200
(€1600)
€300
(€3600)
Spouwmuur€275
(€1550)
€550
(€2400)
€910
(€3025)
HR++ glas€215
(€2225)
€335
(€3050)
€440
(€4975)
isolatie valkenburg 6300

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Valkenburg?

Waarom mijn woning in Valkenburg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Engie of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en geeft een besparing van €235 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Katwijk

Door gebruik te maken van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 20% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Valkenburg een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.katwijk.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Katwijk
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Valkenburg. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Valkenburg wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Valkenburg voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Valkenburg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen