Isolatie Schalkwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Schalkwijk? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen als de spouw isoleren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Schalkwijk. We zoomen in op zaken als radiatorfolie aanbrengen en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-schalkwijk-3998

 • Snel terugverdiend
 • Minder tocht in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3998
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Schalkwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schalkwijk is interessant (vanaf zo’n € 840 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €205 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1925 en het rendement ligt op zo’n €205, ieder jaar weer. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, steenwol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Schalkwijk kost doorgaans €5400. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Het rendement is al snel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Het rendement is circa €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we nog meer interessante oplossingen. Hierna benoemen we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schalkwijk (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Schalkwijk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Hierna kijken we naar de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Schalkwijk. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4350)
€805
(€7350)
€1240
(€9850)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€250
(€1950)
€390
(€2900)
Spouwmuur€325
(€1175)
€740
(€2250)
€940
(€3650)
HR++ glas€215
(€2200)
€290
(€3250)
€440
(€5350)
isolatie schalkwijk 3998

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Schalkwijk?

Waarom mijn woning in Schalkwijk isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000 en dat bespaart tot €330 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hubo, Multimate, Praxis, Gamma, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Houten

Met behulp van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Schalkwijk een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.houten.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Houten
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Schalkwijk. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Schalkwijk wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Schalkwijk voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Schalkwijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen