Isolatie t Goy

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in t Goy? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder tref je nuttige informatie over isolatie t Goy. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolerende deuren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-t-goy-3997

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een aangename leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Weinig geluid in de woning
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3997
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de meest populaire methodes om een woning in t Goy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in t Goy is betaalbaar (rond de € 890 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in t Goy kost plusminus €5400. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1180. De besparing loopt op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12400. Het rendement is ongeveer €780, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in t Goy (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Woning t Goy isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 p/jaar. Onderstaand bekijk je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in t Goy. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€845
(€7150)
€1080
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€280
(€2500)
€390
(€3000)
Spouwmuur€300
(€1600)
€510
(€2025)
€820
(€3500)
HR++ glas€220
(€2225)
€270
(€3550)
€410
(€4625)
isolatie t-goy 3997

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in t Goy?

Waarom mijn woning in t Goy isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Greenchoice en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en dat levert gemiddeld op €230 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Houten

Mede door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in t Goy extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.houten.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Houten
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in t Goy. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan t Goy wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in t Goy voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in t Goy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen