Isolatie Zwaag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zwaag? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de buitengevel of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Zwaag. Je komt meer te weten over items als isolerende raamfolie en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zwaag-1689

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Duurzame investering
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk jij de populairste stappen om een woning in Zwaag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zwaag is goed te betalen (om en nabij de € 860 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Zwaag kost ongeveer €5500. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12800. Hiermee bespaar je ongeveer €840 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook onderscheiden we diverse vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zwaag (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere samenleving? Woning Zwaag isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand ontdek je de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zwaag. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3800)
€805
(€5200)
€1220
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€205
(€2350)
€335
(€2750)
Spouwmuur€345
(€925)
€530
(€1925)
€790
(€3325)
HR++ glas€215
(€2425)
€260
(€3925)
€350
(€5275)
isolatie zwaag 1689

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zwaag?

Waarom mijn woning in Zwaag isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150, dat betekent een winst van 275 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder tref je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hubo, Formido, Praxis, Karwei, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoorn

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus een kwart van de offerte krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Zwaag een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hoorn.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hoorn
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zwaag. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Zwaag wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zwaag voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Zwaag. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen