Isolatie Blokker

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Blokker? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de kruipruimte of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Blokker. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als HR++ glas en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-blokker-1695

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1695
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de populairste methodes om jouw woning in Blokker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Blokker is interessant (vanaf plusminus € 830 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €2000 en het bespaart circa €250 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Blokker kost plusminus €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. De potentiële besparing ligt op €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Je profiteert van plusminus €920 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we allerlei interessante alternatieven. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Blokker (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een energiezuinige samenleving? Woning Blokker isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Blokker. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€595
(€5750)
€1010
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€175
(€2300)
€380
(€3250)
Spouwmuur€195
(€1075)
€520
(€2025)
€860
(€3250)
HR++ glas€230
(€2525)
€340
(€3200)
€390
(€5325)
isolatie blokker 1695

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Blokker?

Waarom mijn woning in Blokker isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als Delta of NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en besparen tot €230 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Zo komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Formido, Praxis, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoorn

Mede door (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 25% van de offerte krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Blokker een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.hoorn.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hoorn
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Blokker. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Blokker wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Blokker voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Blokker. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen