Isolatie Wijnaldum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wijnaldum? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Wijnaldum. Denk aan vraagstukken over isolatie van schuine dak en ventilatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wijnaldum-8857

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Geen vochtproblemen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8857
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Wijnaldum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wijnaldum is interessant (plusminus € 920 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen fluctueren rond de €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wijnaldum kost gemiddeld €5350. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Dit levert op om en nabij €920 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we diverse mogelijke werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wijnaldum (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Wijnaldum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wijnaldum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4350)
€785
(€4500)
€1160
(€8200)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€295
(€1700)
€310
(€3000)
Spouwmuur€310
(€1125)
€740
(€2050)
€875
(€3625)
HR++ glas€250
(€2625)
€330
(€3100)
€390
(€4450)
isolatie wijnaldum 8857

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Wijnaldum?

Waarom mijn woning in Wijnaldum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en besparen tot €215, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Karwei, Hubo, Formido, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Harlingen

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de kosten kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Wijnaldum een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.harlingen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Harlingen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wijnaldum. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Wijnaldum wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Wijnaldum voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Wijnaldum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen