Isolatie Midlum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Midlum? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals je dak isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je waardevolle informatie over isolatie Midlum. We bespreken zaken als isolatie binnenkant gevel en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-midlum-8872

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8872
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina vind je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Midlum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Midlum kan erg voordelig (vanaf zo’n € 960 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €265 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €185 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Midlum kost om en nabij de €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Je profiteert van ongeveer €860, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er verschillende alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Midlum (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en ook een energiezuinige gemeenschap? Woning Midlum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. Dat komt neer op €1000 per jaar. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Midlum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€655
(€5200)
€1170
(€9350)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€175
(€2600)
€325
(€2900)
Spouwmuur€250
(€1000)
€450
(€2075)
€950
(€3525)
HR++ glas€230
(€2350)
€260
(€4250)
€385
(€5125)
isolatie midlum 8872

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Midlum?

Waarom mijn woning in Midlum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Praxis. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Harlingen

Door de ondersteuning van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Midlum een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.harlingen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Harlingen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Midlum. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Midlum wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Midlum voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Midlum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen