Isolatie Biezenmortel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Biezenmortel? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals de garage isoleren en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Biezenmortel. We staan stil bij thema’s als de vloer isoleren en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-biezenmortel-5074

 • Snel terugverdiend
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder vervuiling
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5074
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl check je de meest populaire onderdelen om je woning in Biezenmortel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Biezenmortel is voordeling (ongeveer € 840 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten zijn zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Biezenmortel kost zo’n €4750. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Daarmee bespaar je ongeveer €790 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er nog enkele mogelijke oplossingen. Hierna vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Biezenmortel (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige toekomst? Woning Biezenmortel isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Biezenmortel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€755
(€7500)
€1070
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€175
(€2350)
€345
(€3200)
Spouwmuur€175
(€1650)
€490
(€2125)
€870
(€3075)
HR++ glas€195
(€1925)
€335
(€3125)
€350
(€4475)
isolatie biezenmortel 5074

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Biezenmortel?

Waarom mijn woning in Biezenmortel isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300, dat betekent een winst van 290 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je meer info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Multimate, Gamma, Praxis, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Haaren

Met behulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Biezenmortel een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haaren.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Haaren
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Biezenmortel. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Biezenmortel wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Biezenmortel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Biezenmortel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen