Isolatie Helvoirt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Helvoirt? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Helvoirt. Je leest uitvoerig over vraagstukken over het dak isoleren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-helvoirt-5268

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Aangenamer wonen
 • Verantwoorde investering
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Beter energielabel

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5268
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf lees jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Helvoirt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Helvoirt is goed te betalen (plusminus € 790 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Helvoirt kost doorgaans €4600. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Hiermee bespaar je plusminus €840 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog enkele alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Helvoirt (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke toekomst? Woning Helvoirt isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2125 m3. Dat is dus al gauw €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Helvoirt. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€695
(€4600)
€910
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€205
(€1600)
€360
(€3200)
Spouwmuur€255
(€1375)
€680
(€2125)
€835
(€3625)
HR++ glas€205
(€2975)
€265
(€3550)
€440
(€5100)
isolatie helvoirt 5268

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Helvoirt?

Waarom mijn woning in Helvoirt isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075, waarbij u een besparing realiseert van €215 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Gamma, Formido, Karwei, Multimate, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haaren

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Helvoirt extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haaren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haaren
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Helvoirt. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Helvoirt wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Helvoirt voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Helvoirt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen