Isolatie Esch

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Esch? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals de bodem isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand tref je belangrijke informatie over isolatie Esch. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals de bodem isoleren en de groene lening. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-esch-5296

 • Besparen op energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5296
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website achterhaal jij de meest rendabele acties om je woning in Esch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Esch kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 930 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Esch kost zo’n €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. De besparing loopt op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11500. Hiermee bespaar je circa €930 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er verschillende populaire opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Esch (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning Esch isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 (jaarlijks). Hierna vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Esch. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4000)
€635
(€4900)
€1040
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€245
(€2500)
€375
(€3050)
Spouwmuur€275
(€925)
€440
(€2700)
€925
(€3175)
HR++ glas€205
(€1875)
€310
(€4250)
€365
(€4575)
isolatie esch 5296

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Esch?

Waarom mijn woning in Esch isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250, dat betekent een winst van 230, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna vind je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Gamma, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haaren

Via (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 15% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Esch extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haaren.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Haaren
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Esch. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Esch wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Esch voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Esch. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen