Isolatie Lageland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lageland? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. spouwmuurisolatie of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je diverse informatie over isolatie Lageland. Dit kan gaan om onderwerpen als schuimstrips en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-lageland-9622

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dempt het geluid
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9622
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website zie je de interessantste manieren om jouw woning in Lageland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lageland is betaalbaar (vanaf ongeveer € 920 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lageland kost om en nabij de €5150. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Hiermee bespaar je grofweg €810, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Lageland (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een groenere wereld? Woning Lageland isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. Dat is dus al gauw €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Lageland. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3050)
€875
(€7350)
€970
(€9950)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€275
(€2350)
€300
(€3200)
Spouwmuur€250
(€1650)
€570
(€2525)
€920
(€3250)
HR++ glas€245
(€1925)
€305
(€3375)
€365
(€4950)
isolatie lageland 9622

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lageland?

Waarom mijn woning in Lageland isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650, waarbij u een besparing realiseert van €210, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Hubo, Karwei, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Groningen

Met hulp van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 20 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Lageland extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of http://gemeente.groningen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Groningen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Lageland. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Lageland wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lageland voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Lageland. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een gezond klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen