Isolatie Harkstede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Harkstede? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen als isolatie van de spouwmuur en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Harkstede. Je kunt denken aan zaken als bodemisolatie en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-harkstede-9614

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een gezonde leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9614
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal jij de populairste toepassingen om jouw woning in Harkstede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Harkstede is voordeling (vanaf zo’n € 880 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €2000 en je bespaart al snel €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Harkstede kost plusminus €5450. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. De besparing loopt op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Dit levert op circa €970 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er verscheidene mogelijke oplossingen. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Harkstede (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een groenere wereld? Woning Harkstede isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2875 m3. Dat komt neer op €825 (jaarlijks). Onderstaand check je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Harkstede. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3550)
€705
(€6000)
€940
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€170
(€1850)
€335
(€3550)
Spouwmuur€370
(€1475)
€690
(€2225)
€780
(€3575)
HR++ glas€245
(€2425)
€330
(€3625)
€355
(€4875)
isolatie harkstede 9614

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Harkstede?

Waarom mijn woning in Harkstede isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Delta of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en dat bespaart tot €265 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Formido, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Groningen

Mede door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Harkstede een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of http://gemeente.groningen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Groningen
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Harkstede. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Harkstede wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Harkstede voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Harkstede. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen