Isolatie Escharen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Escharen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van de bodem en warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je nuttige informatie over isolatie Escharen. We staan stil bij zaken als isolatie van schuine dak en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-escharen-5364

 • Besparen op energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5364
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf lees jij de interessantste manieren om een woning in Escharen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Escharen is goedkoop (vanaf zo’n € 890 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1725 en het bespaart circa €200 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Escharen kost +/- €5750. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Dit levert op ongeveer €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we nog enkele interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Escharen (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en een milieuvriendelijke samenleving? Woning Escharen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. De besparing komt neer op €850 op jaarbasis. Hierna check je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Escharen. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€715
(€6150)
€1030
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€275
(€2300)
€350
(€3100)
Spouwmuur€330
(€875)
€470
(€2200)
€800
(€3425)
HR++ glas€220
(€2250)
€275
(€4025)
€390
(€5375)
isolatie escharen 5364

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Escharen?

Waarom mijn woning in Escharen isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900, dat betekent een winst van 295 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Multimate, Karwei, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Grave

Via subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Escharen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grave.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Grave
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Escharen. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Escharen wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Escharen voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Escharen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen