Isolatie Gassel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gassel? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de kruipruimte en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder lees je uiteenlopende informatie over isolatie Gassel. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-gassel-5438

 • Flinke besparing
 • Bescherm tegen vocht
 • Duurzame investering
 • Voor elk budget
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5438
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand lees jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Gassel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gassel is betaalbaar (al vanaf +/- € 920 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1975 en je bespaart al snel €255 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gassel kost +/- €5850. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Je profiteert van ongeveer €930 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Gassel (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Woning Gassel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. Dat is dus al gauw €1350 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Gassel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€675
(€7050)
€950
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€265
(€1600)
€310
(€3250)
Spouwmuur€190
(€800)
€570
(€2050)
€830
(€3325)
HR++ glas€225
(€2375)
€335
(€3575)
€350
(€4725)
isolatie gassel 5438

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Gassel?

Waarom mijn woning in Gassel isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000 en besparen tot €235 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Grave

Met behulp van een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de offerte kan je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Gassel een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grave.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Grave
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Gassel. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Gassel wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Gassel voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Gassel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen