Isolatie Geldrop-Mierlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Geldrop-Mierlo? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als dakisolatie of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Geldrop-Mierlo. Je komt meer te weten over onderwerpen als de spouw isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-geldrop-mierlo-5660

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Houdt geluid tegen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5660
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest populaire stappen om jouw woning in Geldrop-Mierlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Geldrop-Mierlo kan zeer goedkoop (ongeveer € 750 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1850 en de winst ligt rond de €190, ieder jaar weer. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Geldrop-Mierlo kost ongeveer €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1140. De potentiële besparing ligt op €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12300. Het rendement is pakweg €820 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er meerdere rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Geldrop-Mierlo (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een bewuste maatschappij? Woning Geldrop-Mierlo isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 op jaarbasis. Onderstaand tref je de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Geldrop-Mierlo. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3100)
€665
(€5400)
€1180
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€270
(€1700)
€380
(€3150)
Spouwmuur€345
(€975)
€710
(€2675)
€945
(€3675)
HR++ glas€220
(€2375)
€315
(€4225)
€375
(€5075)
isolatie geldrop-mierlo 5660

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Geldrop-Mierlo?

Waarom mijn woning in Geldrop-Mierlo isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldrop-Mierlo

Mede door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Geldrop-Mierlo een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.geldrop-mierlo.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geldrop-Mierlo
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Geldrop-Mierlo. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Geldrop-Mierlo wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Geldrop-Mierlo voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Geldrop-Mierlo. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een optimaal binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen